Wat zijn de voordelen van een online makelaar? De belangrijkste tips.

Als je overweegt je woning te verkopen, sta je voor een cruciale beslissing: kies je voor de vertrouwde route van een traditionele makelaar of waag je de sprong naar een online makelaar? In dit artikel duiken we dieper in de voordelen van het kiezen voor een online makelaar.

Online makelaar: De moderne aanpak

Een online makelaar, soms aangeduid als internetmakelaar, biedt in essentie dezelfde diensten aan als een traditionele makelaar. De aanpak is modern en helemaal van deze tijd. Het verschil? Het kantoor is online in plaats van in de buurt, waardoor ze slechts een klik van je verwijderd zijn. Snel schakelen dus. Maar het meest onderscheidende kenmerk is dat je zelf de rondleidingen voor potentiële kopers verzorgt.

Waarom zou je voor een online makelaar kiezen?

Kostenbesparing

Een van de grootste voordelen is de besparing. Omdat je zelf de rondleidingen verzorgt, bespaar je de makelaar veel tijd en daarmee geld. In plaats van een percentage van de verkoopprijs, zoals bij traditionele makelaars, betaal je bij online makelaars vaak een vast tarief. Dit kan resulteren in een besparing van duizenden euro’s – geld dat je kunt investeren in je nieuwe woning!

Flexibiliteit en regie

Jij hebt de touwtjes in handen. Je bepaalt zelf wanneer bezichtigingen plaatsvinden, of dat nu ’s avonds of in het weekend is. Momenten die iedereen het beste uit komt. Bovendien krijg je direct feedback van potentiële kopers, wat waardevolle inzichten kan opleveren.

Persoonlijke touch

Wie kent jouw huis beter dan jijzelf? Je kunt potentiële kopers alle ins en outs vertellen. Qver de zonnige kant van de woonkamer, de gezellige buren, de beste scholen, het leuke bakkertje, de uitstekende uitvalswegen et cetera. En dat enthousiasme werkt aanstekelijk.

Zichtbaarheid op belangrijke platforms

Zelf je huis verkopen zonder makelaar betekent vaak dat je niet op prominente sites zoals Funda kunt adverteren. Met een online makelaar die is aangesloten bij de NVM is dit wel mogelijk. Gelukkig maar, want Funda is de huizensite waar 99% van de zoekers hun nieuwe huis zoekt en vindt.

Deskundige ondersteuning

Online betekent niet ‘op afstand’. Juist niet. Je kunt met al je vragen altijd terecht, per mail of per telefoon. Je wordt deskundig ondersteund door een professionele NVM-makelaar. Of het nu gaat om de juridische aspecten van de verkoop of onderhandelingstactieken, je staat er niet alleen voor.

Conclusie

Het kiezen voor een online makelaar combineert het beste van twee werelden: de kostenbesparing en flexibiliteit van het zelf verkopen van je huis, gecombineerd met de expertise en zichtbaarheid die een makelaar biedt. Overweeg je je huis te verkopen? Neem eens een kijkje op de site van Zelfverkopen.nl of vraag daar een vrijblijvend informatiegesprek aan. Misschien is Zelfverkopen.nl wel de perfecte partner in jouw verkoopavontuur.

https://www.zelfverkopen.nl