Wat zijn de voordelen van rolsteigers voor het klussen rondom het huis?

Een rolsteiger is handig bij klussen rondom huis. Op de steiger heb je veel bewegingsruimte. Van links naar rechts, bukken en weer gaan staan, het is allemaal geen probleem. De steiger is ook stevig, veilig en in hoogte verstelbaar. Je verplaatst de rolsteiger gemakkelijk met de wieltjes eronder. Met al deze voordelen verdient een rolsteiger, zeker bij grotere klussen, de voorkeur boven een gewone ladder.

Wat is beter een ladder of een rolsteiger?

Het is een beetje afhankelijk van de soort klus of een ladder voldoende is. Een ladder pak je snel en het neemt niet veel ruimte in beslag. Omdat een ladder meteen klaar is voor gebruik, is het handig voor kleinere klussen. Zodra je een klus op hoogte moet uitvoeren wordt het al gauw gevaarlijk. Een ladder is tenslotte niet zo stabiel en je moet hem vaak verplaatsen.

Een rolsteiger moet je eerst opbouwen en dat kost tijd. Daarom is een rolsteiger meer geschikt voor de grotere klussen en voor werkzaamheden op hoogte. Een steiger bevat ook veel onderdelen en dat kan een probleem zijn als je weinig opbergruimte hebt. Daar staat tegenover dat een rolsteiger veel stabieler en dus veiliger is.

Een rolsteiger is veilig

Een rolsteiger van SteigerCentrum is veilig omdat het moet voldoen aan strenge veiligheidseisen. Sinds 2018 gelden er voor bedrijfsmatig gebruik strengere regels. Zo moet je voordat je het platform op gaat eerst de leuning bevestigen. Ook moet de randbeveiliging op heuphoogte zitten om te voorkomen dat je over de rand valt. Voor hoge rolsteigers geldt bovendien een verplichte verankering.

Een rolsteiger is verplaatsbaar

Aan de onderkant van de rolsteiger zitten wieltjes waardoor je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Op de wieltjes zit een rem, die je vastklikt als de steiger op de juiste plek staat. De steiger verschuift nu niet meer. Verplaats je de rolsteiger? Zorg er dan voor dat gereedschap en materiaal er niet af kan vallen. Verplaats de steiger niet als er nog iemand op staat.

Duur of juist goedkoop?

Is een rolsteiger duur? Het hangt ervan af hoe vaak je er gebruik van maakt. Op termijn kan het goedkoper zijn om zelf een steiger aan te schaffen. Zeker bij klussen die langere tijd in beslag nemen. Daarnaast is het te overwegen om dit samen met iemand anders te doen. Je deelt de kosten en meestal hoef je er niet gelijktijdig gebruik van te maken. Een steiger van goede kwaliteit gaat jaren mee en mocht er een onderdeel toe zijn aan vervanging, dan kun je ook bij Steigercentrum terecht.