5 tips om duurzaam en comfortabel te douchen

Het is toch wel heerlijk om elke dag onder een warme douche te stappen. Dit voelt als vanzelfsprekend, maar het is echt niet voor iedereen weggelegd. In veel landen heeft men niet het geld om warm te kunnen douchen. Ook zijn er landen, zoals Spanje, waarin een ernstig tekort aan water is. Men kan en mag hierdoor niet meer al te lang douchen. Hoe goed hebben wij het dan in ons land? Nou, héél goed.

Wij zijn in ons land ‘gewoon’ in staat om comfortabel te douchen. Wil je dit echter op de meest duurzame manier doen? Dan is het verstandig om de onderstaande tips op te volgen.

Koop een waterbesparende douchekop

Je zou allereerst voor een waterbesparende douchekop moeten kiezen. Zo’n douchekop beschikt over de juiste technologieën waarmee veel water bespaard kan worden. Bij sommige varianten loopt de waterbesparing op tot wel 50%.

Kijk sowieso even goed naar je huidige handdouche. Wat is de diameter hiervan en kun je ‘m in meerdere straalsoorten instellen? Mocht je huidige handdouche niet helemaal naar wens zijn, kies je het beste voor een nieuwe variant. Uiteraard wel een waterbesparende variant.

Douche niet te lang en/of te warm

Hoe lekker vind je het om langdurig te douchen? Wellicht vind je dit heel lekker. Het milieu en je portemonnee vinden dit echter iets minder fijn. Douche daarom niet te lang en/of te warm. Hiermee bespaar je nog meer water en bespaar je ook op je gas- en energierekening.

Maak je douche helemaal naar wens

Het advies is dus om niet té lang te douchen. Tegelijkertijd wil je wel optimaal genieten van de minuten dat je onder de douche staat. Dit krijg je voor elkaar door je douche helemaal naar wens te maken. Check eens Filoblog.nl voor de beste koopgidsen over verschillende producten voor in je douche. Met deze producten geniet je van nog meer gemak en comfort in (en rondom) je douche.

Plan het douchen slim in

Sta je op zaterdagochtend vroeg op om een mooi stuk op je racefiets te fietsen? Dan is het niet heel logisch om voorafgaand de fietstocht te douchen. Na de fietstocht wil je immers weer douchen. Je zou daarom het douchen slim in moeten plannen. Dit is overigens slechts één van de vele voorbeelden waarin het op slim plannen aankomt.

Instrueer je gezinsleden goed

Heb je de wens om geld te besparen? Dan is het interessant om duurzamer te douchen. Je levert niks in op het gebied van comfort, maar je gaat wel veel geld besparen. Het is daarvoor wel zaak om je gezinsleden – of huisgenoten – te instrueren. Geef bijvoorbeeld aan dat ze maximaal 5 minuten mogen douchen.