egaline

Zelf aan de slag met egaline

Wist je dat je een vloer makkelijk zelf kunt egaliseren? Maar wat komt hier dan bij kijken, welke producten heb je nodig voor jouw ondervloer? Wanneer je een beetje handig bent is het egaliseren van een vloer goed te doen. Op de website van Egalinewinkel.nl is duidelijk omschreven waar je rekening mee moet houden. Zo is het goed om te weten of het om een cementgebonden of een gipsgebonden vloer gaat. Soms weet je dit nog niet en zijn er handige tips waarmee je erachter kunt komen om welk type vloer het gaat. 

Primer en egaline aanschaffen

Verder is het goed om te weten dat je een primer moet gebruiken voordat je egaline kunt aanbrengen op de ondergrond. Anders hecht de laag zich niet goed aan de ondervloer en kunnen er makkelijker scheuren ontstaan. In het ergste geval zal de laag losraken van de ondervloer als je geen primer gebruikt. Maar welke primer kies je dan? En past de primer bij het type egaline dat je wilt gebruiken? Dat zijn goede vragen die bij Egalinewinkel.nl behandeld worden. 

 

Zo zijn er voor jou speciale sets samengesteld, zodat je precies de juiste primer bij de egaline of mortel bestelt. Verder is er natuurlijk een bepaalde hoeveelheid nodig. De gemiddelde ruimte bestaat ongeveer uit 40 of 45 vierkante meter, waardoor je met zo’n complete set in één keer klaar bent. Ook ben je wat voordeliger uit dan dat je producten allemaal los zou willen aanschaffen. Kortom, kijk eens naar de complete sets als je van plan bent om de vloer te egaliseren. 

Hoeveel heb ik nodig?

In de webshop vind je de hoogwaardige producten van Uzin Utz. Elk product is voorzien van een uitgebreide, maar duidelijke omschrijving, zodat je weet voor welk type vloer de egaline geschikt is. Wat nog wel eens kan verschillen is het verbruik. Wij rekenen graag voor je uit hoeveel je nodig hebt, zodat je er tijdens de klus niet achter hoeft te komen dat je te weinig zakken egaline hebt aangeschaft. Of per ongeluk te weinig primer.