Je ramen verduisteren met raambekleding of zonwering

In de winter willen we niets liever dan wakker worden als het al licht is. Als het dan eindelijk langer licht is, vinden we het wel heel vroeg licht en willen we liever nog even door slapen. In deze blog van Anna van Marasol lees je over de vijf beste manieren om je ramen en daarmee dus je slaapkamer te verduisteren met de mooie oplossingen van VeranoⓇ.

Raambekleding op maat

Als je je ramen wil verduisteren, dan is het slim om je raambekleding op maat te laten maken voor jouw ramen. Zo weet je zeker dat de afmetingen precies passen en je het kunt ophangen zoals je voor ogen had. Je kunt veel besparen door je ramen zelf op te meten en de raamdecoratie zelf te monteren. Veel aanbieders zeggen dat ze gratis inmeetservice hebben, maar uiteindelijk ben je toch duurder uit dan wanneer je het zelf opmeet en bij een webshop bestelt.

Jaloezieën op maat

Een heel populair product zijn de maatwerk jaloezieën. Jaloezieën op maat zijn verkrijgbaar in aluminium en hout in verschillende lamelbreedtes. Van hele smalle tot hele brede lamellen, van strak wit tot hoogglans geel of goud, strak gelakt hout of toch liever bamboe met nerf. Voor iedere smaak zijn er jaloezieën verkrijgbaar.

Jaloezieën zijn ontzettend veelzijdig. Naast de bekende jaloezieën die je met een stang en koorden bedient, zijn er ook jaloezieën met handgreepje of elektrische bediening. Er zijn zelfs jaloezieën die je van boven naar beneden kunt openen: top-down bottom-up jaloezieën. 

Jaloezieën zijn niet honderd procent verduisterend. Als je niet in het pikkendonker wil slapen zijn ze toch heel geschikt voor de slaapkamer. Je kunt door het kantelen van de lamellen privacy creëren en toch lichtinval houden.

Verduisterende rolgordijnen

In bijna ieder Nederlands huis hangt wel een rolgordijn. Vooral de verduisterende rolgordijnen zijn erg populair. Als je kiest voor een rolgordijn dat perfect op maat is gemaakt, dan kun je je slaapkamer heel goed verduisteren met dit voordelige product. Kies je voor U profiel zijgeleiding, dan komt er ook via de zijkanten van de stof geen licht meer naar binnen.

Ook het rolgordijn is verkrijgbaar in vele afwerkingen. Er is keuze tussen verschillende cassettes, montageprofiel of standaard montage, bediening met ketting of met afstandsbediening, type onderlat en kleur van het systeem. Daarnaast is er natuurlijk een bijzonder brede keuze in de kleuren en structuren van het doek.

Plisségordijnen voor de slaapkamer

De plisségordijnen die zijn opgebouwd uit twee lagen stof met daartussen een blackout laagje, zijn erg geschikt voor de slaapkamer. Naast het feit dat ze heel goed verduisteren, isoleren ze ook nog eens erg goed. In de zomer houden ze veel warmte buiten en in de winter gaan ze de koudeval aan het raam tegen. 

Ook plissés zijn in vele verschillende vormen verkrijgbaar. Bediening kan onder andere met handgreepje, greepprofiel, elektrische aansturing of met trekkoord. Het profiel van het plissé is erg smal, waardoor er weinig ruimte nodig is voor de montage.

Verticale lamellen

Verticale lamellen kennen we allemaal van kantoorpanden en zorginstellingen. Er zijn echter ook hele mooie lamellen verkrijgbaar voor de slaapkamer. Verschillende lamelbreedtes, structuren en afwerkingen. PVC, aluminium of verduisterende stoffen. Er is veel mogelijk. Ook bij de verticale lamellen kun je kiezen voor handbediening of aansturing met afstandsbediening of app op je telefoon.

Zonwering om je ramen te verduisteren

Veruit de best verduisterende oplossing is het rolluik dat je aan je gevel voor je ramen monteert. Het rolluik houdt al het licht tegen en zorgt voor een stevige extra isolerende laag voor je ramen. Daarnaast is het geluidsisolerend.

Als je zelf een beetje handig bent, dan kun je ervoor kiezen om solar zonwering zelf op te hangen. Het solar rolluik wordt aangestuurd met een motor die wordt opgeladen met het kleine zonnepaneeltje dat aan de bovenkap is bevestigd.  Er is dus geen stroomvoorziening nodig en je hoeft daarom niet door de gevel naar binnen te boren om het rolluik aan te sturen. Het gaat eenvoudig met app op je telefoon of afstandsbediening. Je kunt op de app verschillende programma’s instellen, waardoor je inbrekers op afstand kunt houden als je op vakantie gaat.

Online raambekleding en zonwering advies

Omdat het best een beetje spannend kan zijn om je maatwerk producten online te bestellen, kijkt eigenaresse Anna van Marasol graag met je mee naar de mogelijke VeranoⓇ oplossingen bij jouw wensen en raampartijen. Je kunt haar vrijblijvend mailen met je vraag en ze geeft je snel antwoord. Aan de hand van foto’s en de afmetingen van de ramen ziet ze snel wat er wel en niet mogelijk is. 

Als je dan besluit dat je wil gaan bestellen dan kun je gratis een aantal samples aanvragen, om de kleuren en structuren thuis nog even te bekijken.

 

https://marasol.nl/5-manieren-om-je-ramen-te-verduisteren/